6 TRENDOV V DIZAJNE PRE KAMENNÉ KUCHYNSKÉ PRACOVNÉ DOSKY

kamenna kuchynska doskaKuchynská kamenná pracovná doska je nevyhnutnou súčasťou kuchyne. Práve tam sa všetko odohráva. Ale viac ako to, že pracovná doska je základom dizajnu pri tvorbe alebo rekonštrukcie kuchyne. Zbavuje bremeno nastavenia tónu a pocitu priestoru.

Dôležitosť v kuchyni. Veľmi záleží aký materiál, povrch a dizajn si vyberiete pre vašu dosku. Zostavili sme najhorúcejšie trendy v oblasti kuchynských pracovných dosiek, ktoré Vám poskytnú nápady pre vlastnú kuchyňu. Tieto trendy sa silne zameriavajú na výber farieb a materiálov.

Upozornenie: technický kameň je stále kráľom ako kamenná kuchynská pracovná doska.

1. Quartz/technický kameň je tu stále

kamenna kuchynska pracovna doskaQuartz bol predstavený ako high-endová alternatíva k žule. Pozrite sa na náš čánok porovnanie žuly vs kremeň. Žula je prírodný kameň, už roky dominuje na scéne kamenných pracovných dosiek najmä pre ľudí, ktorí chcú niečo silné, odolné a dobre vyzerajúce. Ale má nevýhodu – je porézna. To znamená, že kvapaliny ako voda, víno a oleje môžu presiaknuť povrchom, čo spôsobí škvrny. Ešte horšie je, že povzbudzuje k množeniu baktérií, ktoré by mohli urobiť kuchynskú dosku nehygienickou.

Tento problém možno vyriešiť impregnáciou povrchu žuly neporéznym tesniacim prostriedkom. Tmel sa však časom opotrebováva, takže doska musí byť po celú dobu životnosti znovu a znovu impregnovaná.

Quartz je neporézny a nemusí prechádzať pravidelným opätovným impregnovaním. To znamená, že je vysoko odolný voči znečisteniu a je jednou z najviac hygienických možností pre majiteľov nových kuchýň. Pridajte k tomu skutočnosť, že quartz je extrémne silný, takže je veľmi trvanlivý. To sú hlavné dôvody prečo tento materiál s nízkou údržbou je a bude jasnou voľbou pri výbere kuchynskej dosky pre mnohých záujemcov kamenných kuchynských pracovných dosiek.

Quartz teraz prichádza v mnohých farbách, vzoroch a povrchových úpravách, ktoré napodobňujú vzhľad prírodného kameňa. Jedným z najviac aktuálnych a trendových úprav je mat. V roku 2019, výrobcovia budú na nás chcieť aj naďalej zapôsobiť s výrobnými vylepšeniami, aby táto možnosť kraľovala nad inými materiálmi v pracovných doskách do kuchýň.

2. Honed povrch vs. leštený

kamenna kuchynska pracovna doskaVzhľadom k tomu, že sme sa stretli v dizajne s použitím viac textúrovaných a hmatových povrchov. Honed a leather povrchy sú najbežnejšie a dajú sa aplikovať na mnoho rôznych materiálov, ako je žula, mramor a quartz. Aj keď leštený je stále najobľúbenejší, majú aj tieto dve výhody.

Honed povrch je matný povrch s malým až žiadnym leskom. Celkový vzhľad sa bude líšiť v závislosti od typu kameňa, ale mal by mať nízky lesk a hladký povrch. Honed povrchy fungujú dobre s mramorom, pretože nedostatok lesku ľahšie skrýva akékoľvek chyby alebo škrabance.

Leather povrch je novší štýl, ktorý sa stal populárnejším v posledných rokoch. Má mäkký lesk, ktorý je menej lesklý ako leštená doska a na dotyk má iný pocit. Povrchová úprava Leather  zachováva prirodzenú farbu kameňa, vďaka čomu je tento vzhľad sofistikovanejší než honed. To veľmi dobre skrýva odtlačky prstov a vodné škvrny, čo je pre mnohých veľmi príťažlivé.

To je len niekoľko povrchov, ktoré môžete zvážiť pri výbere kamennej pracovnej dosky.

3. Kamenná pracovná doska s charakterom – žilkovanie a vzory sú populárne

mramorova kuchynska pracovna doskaMajitelia nových kuchýň hľadajú trochu viac charakteru pre ich kamenné pracovné dosky. Našťastie, technológia ponúka kreatívne riešenia. Dnes dosky prichádzajú v širokej škále vzorov na rozdiel od obyčajných štýlov z rokov minulých. Rozlúčte sa s okrúhlymi časticami z minulosti a pozdravte realistické žilkovanie.

Materiály ako quartz sú navrhnuté tak, aby pripomínali dosky z prírodného kameňa, ako je žula a mramor. To zahŕňa vytváranie žíl v zaujímavých vzoroch do dosky. Táto pridaná hodnota vašej kreatívnej osobnosti vo vašej kuchyni bude WOW. Chcete niečo ešte realistickejšie. Leštené, honed a leather povrchy majú trvanlivosť potrebnú pre kuchyňu, ale majú dosť odlišný vzhľad v priestore.

Tieto rôznorodé povrchové úpravy robia zaujímavý kontrast s inými kuchynskými prvkami vrátane podlahy, stien, skriniek a zásteny. To tiež dodáva šmrnc pre vaše varenie a vytvára pekné vizuálne pozadie pre množstvo kuchynských aktivít.

4. Štýly kuchynských drezov

kamenna doskaKamenná pracovná doska sa dostáva do modernej podoby a drezy nezaostávajú. Ľudia v minulosti nemohli získať dostatok integrovaných umývadiel, ale tie dni sú za nami. Rok 2018 priesol do kuchynských drezov rôzne povrchy, veľkosti a štýly. Sme nadšení. Tento rok sme svedkami matných čiernych drezov a umývadiel, ako aj zlatých a mosadzných farieb. Tieto povrchy sa odchyľujú od vašich typických strieborných nerezových drezov. To sú tiež populárne fareby pre batérie v kúpeľňových trendoch!

V tomto roku získavajú na popularite aj nadrozmerné drezy. Čo je skvelé, pokiaľ ide o funkčnosť. Nadrozmerné drezy tvoria krásny pár s nadmernou chladničkou! Vzhľadom k tomu, že kuchynský priestor sa naďalej rozširuje v oblasti a prístupnosti. Elegantné a moderné štýly umývadiel prichádzajú aj v tomto roku a budú veľmi žiadané. Napríklad, farmárske drezy, inak známe ako predné umývadlá sú super trendy. Očakávajte, že všetky tieto typy umývadiel uvidíte ako súčasť trendov v kuchynských pracovných doskách.

5. Neočakávané neutrálne tóny a trendy

Preferencie pre mäkké neutrálne tóny sú bežnou témou bežiacou po celom domove v nadchádzajúcich trendoch. Jasné odvážne odtiene štýlov Art Deco postupne strácajú miesto v kuchyni v prospech viac utlmených tónov.

Namiesto jasnej modrej alebo čiernej dosky. V kuchyniach v roku 2018 sa s väčšou pravdepodobnosťou vyskytujú mäkké sivé, biele a béžové tóny. V neutrálnom prostredí sa viac zameriava na zvýraznenie podmanivých jednotlivých komponentov. Takže by ste mohli nájsť béžovú (alebo novú greige – šedú + béžovú) dosku, so stropom – vysoký mozaikový vzor zásteny vystupuje proti nemu.

Majitelia domov by tiež mohli experimentovať s inými tónmi, hoci stále zachovajú celkový neutrálny štýl. Niektoré z týchto mierne odlišných farieb zahŕňajú matné hnedé a svetlé blues (takmer sivé). Iné ako to, že ľudia sa rozhodli držať bielej, šedej a neutrálne béžovej.

Je zaujímavé, že tento posun k neutrálnym tónom prichádza v čase, keď sa kuchyne otvárajú prirodzenému osvetleniu. Veľmi veľké okná, svetlíky a skladacie sklenené dverné systémy sú v kuchyniach stále bežnejšie. Výsledkom je zvýšený svetlý a vzdušný pocit, ktorý pôsobí moderne. V čase, keď sú malé priestory stále populárnejšie, kombinovaný efekt prirodzeného svetla a neutrálnych tónov skutočne pomáha pri rozširovaní vnímaného priestoru.

6. Krásne trendy v zástenách

Zástena môže byť zábavná časť domu, ako nám ukazujú nové trendy a štýly. Kto môže držať krok so všetkými neustálymi zmenami? Sme tu, aby sme vám pomohli, s vaším sprievodcom trendmi a štýlmi zásten.

Základné obklady sú mimo! Dobre, možno nie úplne, ale ak ich majitelia domov v týchto dňoch používajú, potom používajú väčšie formáty. Alebo dokonca vzorované! Ľudia hľadajú väčšie formáty obkladov a s rôznymi textúrami alebo vzormi. Výber farieb je nekonečný. Záleží len na tom, ktoré si vyberiete vo svojej kuchyni a samozrejme na osobnom vkuse. Pop farby sú veľmi moderné práve teraz a umožňujú získať viac kreativity s vaším dizajnom. Neutrálne vzory s prirodzenou textúrou sú ďalšou možnosťou pre tých, ktorí hľadajú klasický vzhľad.

Ďalšou veľkou zmenou, ktorú vidíme v zástenách na obkladoch je ich veľkosť a časť steny, ktorú pokrývajú. Vyberajú sa veľké dosky. Tieto dosky môžu byť mramorové, quartz, drevo, meď, nehrdzavejúca oceľ, sklo,…. A zoznam by mohol pokračovať donekonečna! Pokiaľ ide o pokrytie stien, zásteny stúpajú až po strop. Horné skrinky sú na ústupe. Ľudia si ponechávajú viac priestoru na stene. Pokiaľ ide o zdobenie tohto priestoru, obklady sú populárnou voľbou.

 

Pracovná doska bola vždy veľkou súčasťou kuchyne. Počas generácií sme prešli od štýlu k štýlu, pretože ľudia hľadajú dokonalý vzhľad svojho hlavného priestoru na varenie.

Ak máte akékoľvek otázky.


Napíšte nám

No Comments

Post a Comment

Optimized with PageSpeed Ninja