Aké sú top trendy kamenných dosiek v roku 2023

Quartzové kamenné dosky sú stále populárnou voľbou pre kuchynské dosky, kúpeľne a ďalšie priestory, kde sa vyžaduje pevná, odolná a estetická povrchová úprava. V ostatných rokoch sme videli zmeny v trendoch a preferenciách pri výbere quartzových kamenných dosiek. Tu sa pozrieme na niektoré z najpopulárnejších trendov, ktoré sa v súčasnosti v oblasti quartzových dosiek stretávajú.

  1. Prirodzený vzhľad

V poslednej dobe sa stáva stále obľúbenejším trendom prirodzený vzhľad quartzových kamenných dosiek. Tento trend je dôsledkom zvyšujúceho sa záujmu o prírodné materiály a prírodné farby, ktoré sú v súlade s ekologickým myslením. Quartzové kamenné dosky, ktoré imitujú prírodný kameň alebo mramor, sú veľmi populárne a poskytujú priestoru luxusný a prírodný vzhľad.

  1. Šedé farby

Šedé farby sú stále obľúbenejšie pri výbere quartzových dosiek. Tak isto sú veľmi populárne kvôli svojej neutralite, ktorá umožňuje ich použitie v rôznych dizajnoch. Nemenej sú tiež veľmi praktické, pretože na nich nie sú vidieť odtlačky prstov a ďalšie škvrny a nečistoty.

  1. Veľké dosky

Veľké quartzové kamenné dosky sú ďalším trendom, ktorý sa v súčasnosti stretáva. Poskytujú priestoru elegantný a moderný vzhľad a sú vhodné pre veľké kuchyne alebo kúpeľne, kde chcete minimalizovať počet spojov. Veľké dosky tiež umožňujú použitie toho istého vzoru alebo farby na celom povrchu, čo môže pomôcť vytvoriť jednotný vzhľad.

  1. Matné povrchy

Matné povrchy sú ďalším trendom, ktorý sa v súčasnosti stretáva. Poskytujú priestoru moderný a sofistikovaný vzhľad a sú vhodné pre ľudí, ktorí hľadajú niečo odlišné od tradičných lesklých povrchov. Matné povrchy sú tiež praktické, pretože na nich nie sú vidieť odtlačky prstov a ďalšie škvrny.

  1. Vzory a textúry

Quartzové kamenné dosky sú tiež k dispozícii v rôznych vzoroch a textúrach, ktoré pomáhajú vytvoriť unikátny vzhľad. Populárne sú napríklad dosky s imitáciou betónu alebo dreva, ktoré poskytujú priestoru moderný a industriálny vzhľad.

  1. Vysoká funkcionalita

Nakoniec, ale nie menej dôležitejšie, quartzové kamenné dosky sa stávajú čoraz viac funkcionalnými. Kuchynské dosky sú napríklad k dispozícii s výklopnými pultmi, ktoré umožňujú ľahký prístup k príborom a nádobám. Ďalšie možnosti zahŕňajú integrované nabíjacie stanice alebo zabudované zásuvky.

V záverečnom slove, quartzové dosky ponúkajú množstvo možností a trendov, ktoré môžete použiť pri navrhovaní svojho interiéru. Výber quartzových kamenných dosiek závisí od vašich osobných preferencií, potrieb a rozpočtu. Bez ohľadu na vašu voľbu, quartzové kamenné dosky sú skvelou voľbou pre každý priestor, ktorý vyžaduje pevnú, odolnú a estetickú povrchovú úpravu.

No Comments

Post a Comment